בכל קיץ מופיעה על פני אדמומיות – נימי דם בולטים בעיקר בצידי האף, בלחיים בסנטר ובצואר. למה זה קורה לי ואיך מעלימים את זה?
MDA יפה לארי, מומחית לשיקום העור ומנהלת המרכז לקוסמטיקה רפואית יעלת חן, משיבה:
גנטיקה, גיל, תזונה, אקלים, נטילת תרופות שונות, לחצים נפשיים וחשיפה לשמש – כולם מהווים גורמים אפשריים להופעת קופרוז. יחד עם זאת, אין גורם אחד וודאי וכל מקרה מצריך אבחון והתאמה של טיפול אישי.
התופעה אכן מעיקה אך בהחלט ניתנת לטיפול. החום הכבד גורם לכלי הדם שלנו להתרחב בעיקר במקומות אותם תיארת החשופים לשמש. האזור נראה אדום, יבש ורגיש מאוד לחום.
ראשית כדאי לגשת לאבחון מקצועי קצר ולוודא שאכן מדובר בקופרוז (ישנם 4 סוגים שלו אגב) על מנת לטפל באופן מדויק ונכון. האבחון חשוב גם כדי לשלול אלרגיות, או רגישות מסוג אחר.
הטיפול היעיל ביותר בקופרוז הינו משולב – חיצוני ופנימי:
- חיצוני: ישנם קרמים ייעודיים ותמציות טיפוליות להצרת כלי הדם והרגעת פני עור מגורה והבטחת זרימה תקינה של הדם, שיקום כלי הדם הפגומים, שימור הלחות והגמישות של עור הפנים.
- פנימי: הגברת שתיית הנוזלים, שתיית מיץ רימונים וצריכת אנטיאוקסידנטים נוספים בהתאמה אישית. ובראש ובראשונה: רוגע נפשי.
עבור כל מטופלת נבנה טיפול אישי – הן מבחינת המינון והריכוז של החומרים הפעילים והן בדגשים על התנהלות יום יומית ושגרת טיפול.
ישנה גם האופציה של טיפול מבוסס מכשירים, אך ברוב המקרים ההקפדה על הכללים הנ”ל תגרום לעור לחזור למראהו הטבעי ללא התערבות חיצונית נוספת.
מה לא מומלץ לעשות בזמן הטיפול:
- הימנעות משטיפת הפנים במים חמים. מים קרים לעומת זאת יסייעו בכיווץ הנימים המורחבים.
- הימנעות מפילינגים וסבונים המכילים גרגירים ומחמירים את הבעיה. הימנעות משתיית אלכוהול.
- הימנעות מחימום האזורים הרגישים (עלול להוביל להתרחבות הנימים) בעת היציאה מהבית מומלץ להניח קרם הגנה עם מקדם גבוה.