באיזה קרם לילה מומלץ להשתמש ומה קורה בלילה שמצדיק את ההתייחסות המיוחדת?
יפה לארי, מומחית בטיפוח ושיקום העור ומייסדת המרכז לקוסמטיקה רפואית "יעלת חן" משיבה:
ביום העור עסוק בעיקר בהתגוננות מפני השמש,הרוח, זיהום האויר, מתחים גופניים ורגשיים. קרמים ליום מכילים ברובם מרכיבים לסינון קרינת השמש המזיקה, מרכיבים נוגדי רדיקלים חופשיים, לחות (שבלעדיה העור לא מסוגל לתפקד) הזנה קלה ועוד מרכיבים שונים שמשולבים בגוף הקרם. לעומת זאת אין לו יכולת לפנות אנרגיה לעיבוד כל מרכיבי ההזנה שנספק לו. בלילה, הגוף נמצא המצב של מנוחה מוחלטת והשינה מאפשרת לגוף לבצע תהליכי בנייה, שיקום ותיקון של נזקי היום – בדיוק כפי שילדים גדלים במהלך השינה.
קרם הלילה אמור לבצע 3 פעולות עיקריות (בתנאי שהוא מכיל את הרכיבים המסוגלים לכך): תיקון נזקי היום יום, שיקום עמידוּת העור, והזנה עמוקה. ישנן כמה אפשרויות לקרם לילה: א. קרם לילה ייעודי – המיועד לתקן פגם מסויים. ב.קרם הזנה – שהוא סוג של קרם לילה שמרכיביו פועלים במיטבם דווקא בלילה. ג. קרם סדרתי– קרם לילה השייך לסדרה הקוסמטית של יתר הקרמים בהם את משתמשת ומשלים את פעולתה.
קרם הלילה נחוץ לכל אחת מ-5 טעמים:
א. בלילה חשוב לספק לעור מרכיבים צמחיים מרגיעים שיאפשרו לו לפנות אנרגיות לתהליכי שיקום עצמי.
ב. בלילה העור יכול ליהנות מהזנה עמוקה ע”י קרם עשיר יותר מזה שאת יכולה להרשות לעצמך להניח בשעות היום. בקרם הלילה משולבים מרכיבי אנטי אייג’ינג פעילים במיוחד המעודדים התחדשות.
ג. ישנם מרכיבים שהעור זקוק להם שאינם יכולים להיחשף לאור השמש.
ד. רכיבי ההגנה מפני השמש בקרם היום, שאינך זקוקה להם בלילה, מפנים את מקומם למרכיבים החיוניים לך בפורמולת הקרם.
ה. בגיל מבוגר הקרם מקבל משנה חשיבות בעיקר לצורך שיפור חילוף החומרים, סילוק ה”פסולת” מהעור וזירוז קצב התחדשות התאים.
את קרם הלילה נניח רק לאחר שניקינו ביסודיות את העור, שטפנו וייבשנו אותו. לרוב מומלץ להניח במקביל לקרם הלילה גם קרם צואר וקרם עיניים.